Metron Analysis

Οι άνθρωποί μας

 

Στράτος Φαναράς

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Metron Analysis
Ο Στράτος Φαναράς είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis S.A. Ειδικεύεται σε θέματα δειγματοληψίας, σχεδιασμού και ανάλυσης κοινωνικών και πολιτικών ερευνών καθώς και σε θέματα στρατηγικής.
Στο παρελθόν υπήρξε Υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα πληροφορικής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Στατιστικός Αναλυτής στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στην ανάλυση δεδομένων (Μaster από το Middlesex University) και μετεκπαίδευση στις τεχνικές δειγματοληψίας (Training of European Statisticians Παν/μιο Southampton), στη Μ. Βρετανία.
Υπήρξε σύμβουλος έρευνας και εκλογικής στρατηγικής κομμάτων και υποψηφίων σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνονται η Μαθηματική Φιλοσοφία και οι θεωρίες μαθηματικών και στατιστικών μοντέλων. Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, της ESOMAR και του WAPOR.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές. Την «πικρή ιστορία της Α» εκδόσεις Athens Voice και την «Κβάντα: σε κοιτάζω και αλλάζεις» εκδόσεις «Τόπος».
Επίσης έχει προλογίσει στην Ελληνική έκδοση το βιβλίο του Γάλλου Ακαδημαϊκού Ζιλ Ντοβέκ «Μπορούμε να πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις;» , εκδόσεις ΕΚΚΡΕΜΕΣ.

 

Άντζελα Σταθοπούλου

Partner Research Director Metron Analysis
Η Άντζελα Σταθοπούλου είναι απόφοιτη του Ψυχοπαιδαγωγικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και κάτοχος Diploma και ΜSc Social Psychology από το London School of Economics and Political Science. Έχει μεγάλη εμπειρία στη Διαχείριση Έργων – κυρίως ποιοτικής έρευνας για την Εικόνα Πολιτικών και Δημοσίων Προσώπων, Διερεύνηση Πολιτικής Δυναμικής προσώπων και κοινωνικών οργανισμών, Εταιρική Εικόνα μεγάλων Επιχειρήσεων και Οργανισμών της χώρας, Κοινωνικών Ερευνών καθώς και πολυάριθμων ερευνητικών προγραμμάτων Έρευνας Αγοράς με επικέντρωση στις αγορές τροφίμων, επίπλων, ενεργειακών προϊόντων, ερευνών καταναλωτικής συμπεριφοράς και διαφημιστικής αξιολόγησης. Από το 1989 έως το 1997 συνεργάστηκε με πολλά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την εκπόνηση ποικίλων ερευνητικών προγραμμάτων (Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο – Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Παν/μιο Πατρών – Παιδαγωγικό Τμήμα, London School of Economics – Dpt Social Psychology) αλλά και ως εισηγήτρια (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης). Από το 2006 έως σήμερα είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και το Project Management ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως οι Flash Eurobarometer, World Poll Survey, Europe’s Working Conditions Survey και άλλες. Είναι αντιπρόσωπος της ESOMAR στην Ελλάδα από την αρχή του 2013 και επιπλέον είναι μέλος του British Psychological Society και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κοινωνικής Ψυχολογίας, ενώ έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει σημαντικό αριθμό εργασιών σε συνέδρια και σεμινάρια.

 

Δημήτρης Μπουλαμάτσης

Partner Research Director Metron Analysis
Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master στη Βιομετρία από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου, της Royal Statistical Society και της Market Research Society και της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing. Διαθέτει πολυετή ερευνητική εμπειρία στη διαχείριση και επεξεργασία δειγματοληπτικών ερευνών και έργων έρευνας αγοράς. Η τεχνογνωσία του περιλαμβάνει θέματα σχετικά με τη δειγματοληψία και το σχεδιασμό των ερευνών, το συντονισμό των έργων και τη στατιστική ανάλυση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

 

Πέννυ Αποστολοπούλου

Senior Research Executive
Η Πέννυ Αποστολοπούλου είναι στατιστικός αναλυτής και στέλεχος της Metron Analysis από το 2001. Είναι απόφοιτη του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Diploma in Marketing του Εuropean Μarketing Confederation. Είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την οργάνωση όλων των ερευνητικών προγραμμάτων της Metron Analysis στο πεδίο της πολιτικής και κοινωνικής έρευνας. Είναι ειδικευμένη στη δευτερογενή ανάλυση και στην ανάλυση δεδομένων του κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος. Έχει συμμετάσχει στα exit polls για λογαριασμό του ΑΝΤ1 από το 2002 έως σήμερα σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Ελένη Φαναρά

IT Manager
Η Ελένη Φαναρά είναι πτυχιούχος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος MSc στα Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων (DSS) του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στην Metron Analysis έχει τη θέση του IT Manager. Είναι υπεύθυνη για την αρχιτεκτονική και την οργάνωση του τοπικού δικτύου της εταιρείας αλλά και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται τόσο σε επίπεδο μηχανοργάνωσης της εταιρείας όσο και σε όλο τον κύκλο διεξαγωγής ενός ερευνητικού έργου, από τη συλλογή των δεδομένων έως την επεξεργασία τους και την παραγωγή του τελικού παραδοτέου. Έχει εμπλακεί σε μεγάλα έργα που απαιτούσαν συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων με χρήση συσκευών laptop, PDA και tablet PCs, έχοντας τη θέση του τεχνολογικού υπεύθυνου (IT coordinator).

 

Ανδρέας Έλληνας

Research Executive
Ο Ανδρέας Έλληνας είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εμπειρία στη διαχείριση προγραμμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή για ηλεκτρονική καταχώρηση δεδομένων από ποσοτικές έρευνες καθώς και προγραμμάτων για την διεξαγωγή τηλεφωνικών ερευνών. Η περαιτέρω συμβολή του ως Research Assistant στην Metron Analysis αφορά την υποστήριξη της προετοιμασίας των ερωτηματολογίων διαφόρων ειδών ερευνών καθώς και την ανάλυση και προετοιμασία των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τις εν λόγω έρευνες.

 

Νάνσυ Αναστασοπούλου

Research Executive
Η Νάνσυ Αναστασοπούλου είναι Κοινωνιολόγος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάτοχος MSc in Social Research, University of Edinburgh με ειδίκευση στις μεθοδολογίες έρευνας και έχει εμπειρία στη διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων ποιοτικών μεθόδων και τεχνικών. Ως Research Executive στη Metron Analysis, συμμετέχει στην διεξαγωγή ποιοτικών ερευνών αγοράς, πολιτικών και κοινωνικών αναλαμβάνοντας όλα τα στάδια υλοποίησης των έργων: από το σχεδιασμό, το συντονισμό των ομαδικών συζητήσεων και ατομικών συνεντεύξεων, έως την ποιοτική ανάλυση δεδομένων και την παραγωγή αποτελεσμάτων.

 

Παναγιώτης Κτενάς

IT Assistant
Ο Παναγιώτης Κτενάς είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως IT-Assistant στη Metron Analysis, είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη των πληροφοριακών και μηχανογραφικών συστημάτων της εταιρείας καθώς και την καθημερινή επίλυση τεχνικών προβλημάτων και παροχή υποστήριξης στους τελικούς χρήστες. Επίσης, ειδικεύεται στο script writing ερωτηματολογίων ερευνών τόσο για τηλεφωνικές (CATI) όσο και διαδικτυακές έρευνες (CAWI).

 

Ερμίνα Διαμαντή

Responsible for Field Management
H Ερμίνα Διαμαντή εργάζεται στη Metron Analysis απο το 1999, ενώ από το 2009 έχει αναλάβει καθήκοντα υπεύθυνου για το Field Management. Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταξύ των κύριων καθηκόντων της είναι η διεξαγωγή και εποπτεία ποσοτικών ερευνών. Η τεχνογνωσία της περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την προετοιμασία των ερευνών, τον συντονισμό και την επίβλεψη του ποιοτικού τους ελέγχου καθώς και την επιλογή των συμμετεχόντων στις ποιοτικές έρευνες της εταιρίας.

 

Ευτυχία Μπασδέκη

Field Supervisor
Η Ευτυχία Μπασδέκη είναι Κοινωνιολόγος, απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστημίου και κάτοχος MSc στην Εγκληματολογία. Ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα της τηλεφωνικής έρευνας (CATI), το 2014. Από το 2017 εργάζεται ως Field Supervisor στο τμήμα έρευνας Πεδίου της εταιρείας. Είναι υπεύθυνη τόσο για την προετοιμασία όσο και για την επίβλεψη της διεξαγωγής των ποσοτικών ερευνών. Επίσης συντονίζει και την επιβλέπει τον ποιοτικό τους ελέγχο. Τέλος, είναι υπεύθυνη για τη στρατολόγηση των συμμετεχόντων στις ποιοτικές έρευνες της εταιρίας.

 

Ντίνα Γιαϊλόγλου

Cati Manager
Η Ντίνα Γιαϊλόγλου ανήκει στο δυναμικό της Metron Analysis από το 1999 και είναι επικεφαλής του τμήματος τηλεφωνικής έρευνας. Οργανώνει και εποπτεύει τις τηλεφωνικές έρευνες που γίνονται με χρήση του συστήματος CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) της Metron Analysis, σε Ελλάδα και Κύπρο. Στις βασικές της αρμοδιότητες ανήκει η διασφάλιση της τήρησης του κώδικα δεοντολογίας ESOMAR/ΣΕΔΕΑ και ο εντατικός ποιοτικός έλεγχος των ερευνών που διεξάγονται. Η Ντίνα έχει 15ετή εμπειρία στον τομέα της έρευνας και έχει φέρει σε πέρας απαιτητικά και πολύπλοκα έργα. Τέλος, ενημερώνεται και καταρτίζεται διαρκώς σε ότι αφορά τις νέες τεχνολογίες και τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας.

 

Λευκή Σαμιώτου

Cati supervisor
Η Λευκή Σαμιώτου είναι επόπτρια στο τμήμα τηλεφωνικής έρευνας. Ανήκει στην ομάδα της Metron Analysis από το 1996 και στις αρμοδιότητές της είναι η εποπτεία της ομαλής και ορθής διεξαγωγής των τηλεφωνικών ερευνών. Η Λευκή έχει εποπτεύσει και έρευνες πεδίου ως field supervisor στο τμήμα της εξωτερικής έρευνας αποκτώντας έτσι σημαντική εμπειρία στη διεξαγωγή ερευνητικών έργων ανεξαρτήτως μεθοδολογίας.

 

Νίκος Μουτάφης

Media monitoring supervisor
Ο Νίκος Μουτάφης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάζεται στη Metron Analysis από το 2001. Από το 2004 είναι υπεύθυνος του τμήματος media monitoring της εταιρείας, αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και την εποπτεία της υλοποίησης των ερευνητικών έργων θεματικής ανάλυσης περιεχομένου ΜΜΕ.

 

Μαργαρίτα Βλαχογιάννη

Personal Assistant
Η Μαργαρίτα Βλαχογιάννη είναι απόφοιτος του τμήματος Business Administration του Deree College. Η συνεργασία της με τη Metron Analysis ξεκίνησε το 2006 στο τμήμα έρευνας πεδίου. Από το 2008 εργάζεται ως Personal Assistant του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου. Στα κύρια καθήκοντα της ανήκουν η άμεση διαχείριση και οργάνωση θεμάτων που αφορούν στον CEO και τις υποχρεώσεις του. Παράλληλα στα καθήκοντά της ανήκει και η γραμματειακή οργάνωση και υποστήριξη της εταιρείας.

 

Σοφία Γόγα

Research Assistant
Η Σοφία Γόγα είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την Διοικητική Επιστήμη. Ενσωματώθηκε στο προσωπικό της Metron Analysis το 2004 ως CEO Secretary και στη συνέχεια ανέλαβε τη γραμματειακή υποστήριξη της εταιρείας. Είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και την οργάνωση κατάθεσης προσφορών για συμμετοχή σε διαγωνισμούς σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει το Client Service με έμφαση στις αγορές εξοπλισμού κατοικίας και τις βρεφικές και παιδικές αγορές.

 

Μαρία Καστρινάκη

Accounting Assistant
Η Μαρία Καστρινάκη είναι απόφοιτη Ι.Ε.Κ. του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του τμήματος με ειδίκευση στη Μηχανογραφημένη Λογιστική. Η ενασχόλησή της, με τη λογιστική ξεκίνησε το 2000 σε λογιστικό γραφείο και το 2006 ενσωματώθηκε στο προσωπικό της Metron Analysis. Στις βασικές της αρμοδιότητες ανήκει η τήρηση και ενημέρωση των βιβλίων της εταιρείας και η μισθοδοσία του ανθρωπίνου δυναμικού της. Χειρίζεται λογιστικά προγράμματα και προγράμματα μισθοδοσίας και βρίσκεται υπό συνεχή κατάρτιση αναφορικά με τις εξελίξεις σε φορολογικά και εργασιακά θέματα.